Factors que condicionen l'agricultura

Factors naturals:

  • Clima: Condicions de temperatura i humitat.
  • Relleu: Altitud i pendent del terreny d'una zona determinada.
  • Sòl: La mida i la porositat dels grans de terra adequat per cultivar unes plantes determinades.

 

Factors humans:

  • Volum de la població: La necessitat d'alimentar una població cada vegada més nombrosa ha fet que s'estengui la superfície conreada.
  • Les tècniques agrícoles: L'ús d'unes tècniques agrícoles o unes altres determina el rendiment de les terres conreades.
  • Destinació final de la producció: En l'agricultura de subsistència la producció es destina al consum de la família pagesa, que conrea els productes que vol. Mentre que en l'agricultura de mercat s'especialitza en un producte perquè la producció es destina ala venda.
  • Polítiques agràries: Els governs influeixen en les característiques i l'evolució de l'agricultura mitjançant lleis,plans hidrològics, ajuts econòmics o la fixació de quotes a una producció determinada.